Tankcontroles

Volgens de milieuwetgeving moeten mazouttanks voldoen aan bepaalde eisen. Eén van die eisen is een tankcontrole. Per gewest werd een specifieke reglementeringopgesteld. U kan bij ons terecht met vragen over uw installatie, uw tank of de wetgeving. Daarnaast kunnen wij de wettelijke controles bij u uitvoeren. Wij zullen u ook met raad en daad bijstaan wanneer een probleem wordt vastgesteld.

 

Het Vlaams Gewest

Particulier reservoir kleiner dan 5000 L.

Tank Tankcontrole  Overloopbeveiliging Opvolging
Bestaand bovengrond                   Vanaf 01/03/2009      

Vanaf 01/08/2009

Na eerstvolgende herkeuring,geen wettelijke herkeuring meer vereist.

Bestaand ondergrond Vanaf 01/03/2009      

Vanaf 01/08/2009

Om de 5 jaar herkeuring met dichtheidstest vereist.

Nieuwe bovengronds Attest bij plaatsing Bij plaatsing

Geen wettelijke herkeuring vereist

Nieuwe ondergrond Attest bij plaatsing Bij plaatsing

Om de 5 jaar na plaatsing. Indien het reservoir geen lekdetectiesysteem bezit moet een dichtheidsproef worden uitgevoerd.


 

Voor meer informatie en andere reservoirs zie www.infomazout.be

Onze merken


Plaatsing

Voor het plaatsen van een nieuwe mazout- of gasketel of voor renovatie- werken aan de centrale verwarming kan je bij ons terecht. We bespreken uw wensen en verwachtingen en gaan samen met u op zoek naar de meest geschikte oplossing.

Onderhoud

Een goed en regelmatig onderhoud van uw cenrale verwarming is erg belangrijk en draagt bij in de levensduur van uw installatie. Onze firma heeft 30 jaar ervaring in onderhoud van mazoutketels, branders en gasketels. 

Herstellingen

Laat uw centrale verwarming het afweten? Ook voor herstellingen aan uw centrale verwarming kan u steeds bij Smeuninx aankloppen. We zijn gespecialiseerd in de merken Saint-Roch, Honeywell, Electro-oil, ACV, ...

Zonneboilers

Warm water voor huishoudelijk gebruik is een grote energievreter. Een zonneboiler vangt energie van de zon op om water te verwarmen. Daardoor kan je heel wat besparen op je factuur. Wij werken met zonneboilers van het merk Eurosun